Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Bor és gasztronómia - VENDÉGSÉGBEN A SOKSZÍNŰ KELETI-KÁRPÁTOK NÉPEINÉL  

 
Azonosító:
633
Ellátás:
Félpanzió
Szállás Árak
VENDÉGSÉGBEN A SOKSZÍNŰ KELETI-KÁRPÁTOK NÉPEINÉL
Szállás
 Kivételes találkozás Kárpátalján innen és túl a szívből jövő, természetes vendégszeretettel és az eredeti ízekkel.


1.nap: Budapest – Beregszász, Kápátalja – Huszt – Visk

Reggelautóbusszal indulunk Budapestről, hogy átszeljük Magyarország keleti felét. Beregszászon a városnézés mellett a helyi piacon megkóstoljuk a frissen sütött csebureket, a kvászt, a házilag ütött olajat és a kiváló süteményeket. Majd Nagyszőlősön Bartók Béla gyermekkori emlékeit elevenítjük fel, miután Huszt vadregényes romvárához utazunk. A várhegyre jutva kinyílik előttünk a Tisza völgyének káprázatos panorámája. Visken a mesebeli református templomot tekintjük meg, majd este h
agyományos, helyi vacsorával fogadnak minket: kakukkfüves borscslevessel és faszénen sült saslikkal, mely mellé az elengedhetetlen fekete kenyér jár. Szállás, vacsora Visken falusi vendégházakban, magyar családoknál.

2.nap: Técső – Aknaszlatina –Rahó – Polianica

Az autentikus vendégház kínálta hagyományos paraszt reggeli össze sem vethető a szállodák büféasztalával. Kirándulunk a Tisza felső folyása mentén, megtekintve a pompás, kazettás mennyezetű técsői református templomot. Aknaszlatinán helyi történeteket hallunk a csempészetről, az illegális pálinkafőzésről és a soha be nem fejezett, hatalmas házakról. Európa közepén a környék helytörténeti emlékei közt kortyolunk kárpáti gyógynövényteát. Délután egy felejthetetlen dzsipes túra keretében jutunk el a Tisza eredetéhez, a gyönyörű fenyveserdők világába. Majd a Tatár-hágón átkelve érkezünk meg a messzi Polyanicára. Szállás, vacsora Polyanicán a Vlad panzióban.

3. nap: Polyanica – Kosziv

Reggeli után a gyönyörűségesVerhovinára utazunk - a pásztorok földje, ezen a vidéken máig hagyományosan készül a juhsajt. Megismerkedünk a pásztorok életmódjával, megkóstoljuk az általuk készített termékeket. A magasan fekvő területről nagyszerű kilátás nyílik a Kárpátok legmagasabb ormaira, az ukrán és a román oldalon is. A vidék, amit meglátogatunk, tiszta levegőjű és érintetlen, emiatt az itt készített javak minősége egyedülálló. Ebédre megízleljük a pásztorok kedvenc ételeit: erdei gombából készült levest és a rakott puliszkát. Kosziv művészeiről és kézműveseiről ismert, valamint országosan ismert kézműves piacáról. Megismerkedünk a helyi meseterek különleges munkáival. Az egyik elbűvölő, hegyi faluban pedig a hagyományos, kovászolt, a kemence kövén sütött kenyér készítésének módjával. Mindezt kivételes, sehol máshol nem tapasztalható vendégszeretettel kínálja a szívélyes gazda. Vacsora és szállás Koszivban, a Zatisne vendégházban.


4. nap: Kosziv - Kolomya - Jaremcse - Kőrösmező
A reggeli elfogyasztása után a méltán híres, koszivi kézműves piacra látogatunk, ahol mindenki kedvére vásárolhat a szebbnél-szebb termékekből. Innen Galícia legfestőibb városába, Kolomyába utazunk. A városnézés keretein belül megtekintjük a néprajzi múzeumot, a hímes tojás múzeumot, megismerkedünk a város német vonatkozású emlékeivel, ételeivel, melyeket a régi német családok honosítottak meg a vidéken.  Közben rövid pihenőt tartunk Jaremcsén, a hegyi városkában, ahol szinte harapni lehet a levegőt. Erdei ösvényekkel szabdalt, fenyőfákkal körbevett rönkházak ez a huculok vidéke. A napi menüben szerepel a varenyiki, vagyis házi, töltött tészta és az uzvar (aszalt gyümölcsökből készült ital). A Tatár-hágón keresztül érkezünk vissza Kárpátalja területére, közben betérünk Ukrajna legnagyobb és legkedveltebb síparadicsomába Bukovelre, ahol megismerkedhetünk az igazi hucul népi építészettel és ételekkel. Vacsora és szállás Kőrösmezőn, a Jaszinya panzióban.

5. nap: Kőrösmező - Beregszentmiklós - Munkács
A Keleti-Kárpátokból leereszkedve Beregszentmiklóson egy misztikus, különleges várban kalauzol minket maga a várúr, többek között Zrínyi Ilona egykori hálószobájában. Majd a gazdag történelmi múlttal rendelkező Munkács zárja a napot: séta a várban, valamint a városközpontban (Fejér-ház, Munkácsy Mihály emlékek). Napközben gazdagon kóstolunk: áfonyás teát, aszalt gyümölcsöket, havasimézet, csupa olyan dolgot, melyek gazdag íze csak ezen a tájon érvényesül. Szállás, vacsora Munkácson, a Hotel Langer Cservona Hora szállodában

6. nap: Munkács-Ungvár –Beregsurány- Budapest
Reggeli után Ungvár óvárosának látnivalóival és remek piacával ismerkedünk meg, ahol a halak, rákok és a kaviár minden megjelenési formájával találkozhatunk. Mézes sütemény-kóstolása a Medovij krajkávézóban. Majd az elmaradhatatlan vásárlás következik. Csupa jellegzetes és nagyon finom holmi: szárított erdei gomba, remek mézek, csokoládék végtelen választékban, ízesített halva …és még sorolhatnánk. Opcionális ebéd egy remek kolibában, vagyis rendkívül hangulatos rönkházban. Történelmileg úgy alakult, hogy Kárpátalján sok nemzetiség él, emiatt a helyi konyha egyedi, és sok olyan ételt tartalmaz, mely az ukrán, magyar, orosz, szlovák, román, zsidó ízvilágot ötvözi, emiatt különlegesen ízletes. A határátlépés után irány Budapest. Érkezés az esti órákban.




Elrejt