Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Korzika - Nyugati part  

 
A Propriano és Porto közötti rész inkább a sziklás partok kedvelőinek kedvez, de itt is mindenhol találkozhatunk homokos öblökkel. A nyugati part Bastiából, a kikötőből legalább 3,5-4 óra alatt közelíthető meg a sziget speciális adottságai miatt, kérjük ezt vegyék figyelembe a program tervezésénél!

Látnivalók és kirándulások a nyugati parton

Porto: festői település, ahonnan naponta kétszer indulnak kirándulóhajók Scandolara, az Unesco által a Világörökség részeként nyílvántartott természetvédelmi területre. A portoi naplemente szinte már a giccs fogalmát súrolja.

Les Calanches: Piana és Porto között húzódó fantasztikus vörösgránit képződmény, amit a nap, a szél és az eső formált különlegessé. A vörös sziklák mögött felbukkanó mélykék tenger csodálatos látványt nyújt.

Piana: csodálatos panorámájú falu, melyet Franciaország legszebb települései között tartanak számon.

Cargése: görögök alapította település, itt található a sziget egyetlen ortodox temploma.

Sagone-öböl: a nyugati part egyik legszeb öble, ahol homokos-sziklás strandok váltják egymást.

Ajaccio: A sziget fővárosa, Napoleon szülővárosa számtalan, a császárt idéző emlékkel, valamint a Fesch Múzeum gazdag képgyűjteményével várja a túristákat. Esténként igazi mediterrán hangulat és változatos ételek csalogatnak a számos, teraszos éttermek egyikébe.

Prunelli szoros / Tolla tó: Ajaccitotól délre, Bastelicacciaból vezet az út a meredek falú, fenyvesekkel övezett szoroshoz.. A magas hegyek egy csodálatos tavat rejtenek, ahol úszni és kajakozni is lehet a festői környzetben.

Filitosa: Korzika legnagyobb megalit feltárása, ahol 4000 éves Menhirek tanúskodnak a múltról.

Sarténe: Korzika "legkorzikaibb" települése. Szürke, erődszerű házak, keskeny, meredek utcák jellemzik az ódon 15. századi települést, mely igazi középkori hangulatot áraszt.

Nyugati parti ajánlatok

Szálloda:
Kényelem:
Ár:
Elrejt