Korzika Holidays
1000 Út Utazási Iroda
Engedély szám: U-01681-2015

Cím: 1054 Budapest Kálmán Imre u. 14
Telefon: 36-1-301-4998, 99
E-mail: korzikaholidays@1000ut.hu

Facebook
Hírlevél

Bor és gasztronómia - BELGA ÉS FLAMAND SÖRÖK NYOMÁBAN  

 
Azonosító:
627
Ellátás:
Reggeli
Szállás Árak
BELGA ÉS FLAMAND SÖRÖK NYOMÁBAN
Szállás
Szinte hihetetlen, de közel 500 féle sört főznek Flandriában. A söröket gyakran használják fel a jellegzetes belga ételek készítéséhez is. A sörök annyira változatosak, hogy a borokhoz hasonlóan mindenféle fogáshoz lehet  megfelelőt találni. Egyik nemzeti eledelük a Moules Frites (fűszeres lében párolt kagyló sült krumplival). És akkor még a világhírű csokoládéról nem is beszéltünk ...

1. nap:  Budapest – Brüsszel – Brugge
Elutazás Budapestről kora reggel. Érkezés után autóbusszal továbbutazunk Bruggebe, majd gyalogos városnézés a történelmi óvárosban, ami a középkor óta alig változott. A várost észak Velencéjének is nevezik, hiszen számos csatorna szeli át.
Először a csodálatos Burg térre sétálunk. Megnézzük a Miasszonyunk templomot, melynek kőtornyait Európa legmagasabbjai között tartanak számon, majd a 47 harangból álló tornyot és Brugge ősi katolikus templomát (Szent vér templom),végül a legszebb Begina házakat.
Ezután egy sörfőzdébe látogatunk, ahol ultra-modern környezetben megismerhetjük a régi, tradicionális sörfőzés titkait, az „öregedés” folyamatát, amit a legjobb vörösboroknál is alkalmaznak.
A bemutatót sörkóstoló zárja. A kóstoló után folytathatjuk a csodálatos város, és az isteni csokoládé felfedezését.
Este vacsora sörkóstolóval. A helyi sörök kóstolója csak emeli Brugge charme-ját, melyre a gasztronómia tradicionális fogásai teszik fel a koronát. Éjszaka Bruggeben.

2. nap:  Kotrijk – Lille 
Reggeli után a közeli Kortrijkba utazunk. A rómaiak által alapított flamand kisvárosban számos műemlék látható. Megtekintjük a középkori óvárost, a Brosei tornyokat a kis háromlyukú híddal, majd a főtéren a világörökség részét képező Harangtornyot.
Városnézés után ebéd egyhangulatos étteremben, majd átkelünk a határon és Lillebe érkezünk, francia Flandria fővárosába. Észak-Franciaországban közel 20 éve éli reneszánszát a sörfőzés. Számos mikro sörfőzde működik a történelmi sörfőző területeken.  Elsőként a Brasserie du Pavé sörfőzdébe látogatunk. A tradicionális sörfőzde bemutatása után több fajta sört kóstolunk meg.
Késő délután Lille látnivalóival ismerkedünk. A város büszke gasztronómiai hagyományaira. A lakosok igen vendégszeretőek, flamand derű és francia elegancia keveréke jellemzi a várost. Először a Notre-Dame de la Treille Katedrálist tekintjük meg,  világhírű a Szűz szobra, mely itt található a középkor óta. Ezután a 17. században épült Citadellához sétálunk, melyet XIV. Lajos építtetett Lille meghódítása után, a város védelmére. Alapterülete egy ötágú csillag, melyet bástyák vesznek körül. A Citadellák királynőjeként emlegetett erődítmény a francia építészet egyik mesterműve.
Este gasztronómiai vacsora egy híres étteremben, ahol egy neves chéf a különleges sörökhöz igazodva készíti el a finom fogásokat. Szállás Lilleben.

3. nap: Roeulx - L'Abbaye de Maredsous - Chateau de Namur
Reggeli után Roeulx-ba utaznuk. A hangulatos városka szívében található a La Brasserie St Feuillien.
A családi hagyományokat őrző sörfőzde gazdag múlttal rendelkezik. A régi sörfőzdét múzeummá alakították. Kontraszként ott az új létesítmény lenyűgöző modernitása, ahonnan világszínvonalú sörök kerülnek ki. Ebéd egy közeli étteremben, majd meglátogatjuk a L’Abbaye de Maredsous-t (19. századi apátság). A sör hírnevét az itteni szerzetesek is öregbítették. A középkor óta a sörfőző mesterek fontos szerepet játszottak a francia és belga sőrfőzés fejlesztésében, melynek legfontosabb eleme a tradíciók megőrzése volt. Maredsous falai közül kiváló minőségű sörök kerülnek ki, melyek virágos aromájukkal tűnnek ki . Természetes erjesztéssel készült sörök, melyek a palackban tovább érlelődnek. A kóstoló alkalmával meg is tapasztalhatjuk a különleges sörök ízét.
Délután érkezünk Namurbe. Rövid városnézés a hangulatos városban, majd a szállás elfoglalása. A város fölött álló kastélyszálló (Chateau du Namur) csodálatos környezetben épült. A szobák elfoglalása után, a társalgóban egy sör és sajtkóstoló vezeti fel a vacsorát, melynek fogásai igazán nagy hatással lesznek ízlelő bimbóinkra.

4. nap: Brüsszel
Reggeli után visszautazunk Brüsszelbe. Gyalogos városnézés a hangulatos, flamand városban, melyet a sör fővárosának is neveznek. Sétánkat a híres Grand Place tér megtekintésével kezdjük, amely 1998-óta szerepel az Unesco Világörökségi listáján. A tér látványa a városházzal, a 97 m magas gótikus toronnyal lenyűgöző. Egymás mellett sorakoznak a szebbnél szebb céh házak. Említést érdemel még a Brabanti hercegek palotája  A tértől csak pár perc sétára található Brüsszel jelképe, a Mannekin Pis.
A városnézést megszakítva egy sör és csokoládé kóstoláson veszünk részt. Három neves csokoládé műhelybe látogatunk, majd a végén a csokoládékhoz jól illő sörök közül kóstolunk néhányat.
A kóstolások után a Szt. Hubertus Királyi galériához sétálunk. A 200 méter hosszú, üvegtetős bevásárló árkádot 1847-ben nyitották meg, Európában elsőként. Végül a Királyi palotát és csodálatos kertjét látogatjuk meg.
Délután szabadprogram a repülőtéri transzfer indulásáig. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Elrejt